Belgen in het buitenland - Hazard, Courtois en Batshuayi met Chelsea naar halve finales FA Cup

Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi hebben zich maandag met Chelsea voor de halve finales van de FA Cup geplaatst. "The Blues" versloegen Manchester United met 1-0. N'Gola Kante scoorde het enige doelpunt van de partij in de 51e minuut. Hazard en Courtois speelden de volledige wedstrijd. Batshuayi mocht diep in blessuretijd Diego Costa komen vervangen. Manchester United moest lang met tien spelen. Ander Herrara werd in de 35e minuut uitgesloten. De Spanjaard kreeg een tweede geel voor een fout op Hazard. Meteen daarop bracht United-coach José Mourinho Rode Duivel Marouane Fellaini in het team. Chelsea kreeg nog tal van kansen op de 2-0, maar de grootste kans was voor Manchester. Courtois hield Marcus Rashford met een wereldsave van de 1-1.

Om een plaats in de finale neemt Chelsea het in een Londense derby op tegen het Tottenham van Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé. Minstens drie Rode Duivels zullen zich dus voor de finale plaatsen. In de andere halve finale staan Arsenal en Manchester City (Vincent Kompany en Kevin De Bruyne) tegenover elkaar. De halve finales worden in het weekend van 22 en 23 april gespeeld op Wembley, net als de finale op zaterdag 27 mei.