Belgen in het buitenland - Everton boekt nipte thuisoverwinning tegen Watford dankzij doelpunt van Barkley

Belgen in het buitenland - Everton boekt nipte thuisoverwinning tegen Watford dankzij doelpunt van Barkley

Everton heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van Watford op de 37e speeldag van de Engelse Premier League. Ross Barkley kroonde zich in de tweede helft tot matchwinnaar met het enige doelpunt van de wedstrijd. Met Romelu Lukaku, Kevin Mirallas (Everton) en Christian Kabasele (Watford) stonden drie Belgen aan de aftrap in Goodison Park. Voor Christian Kabasele duurde de wedstrijd echter niet lang, hij moest na 37 minuten geblesseerd het veld verlaten. Voor de rest was er niet veel te beleven in een gesloten eerste helft. Na de rust kwam de wedstrijd sneller op gang en was het Ross Barkley die Everton de overwinning bezorgde met een botsend afstandsschot in de 56e minuut. Lukaku speelde de volledige wedstrijd bij Everton, Mirallas werd in de slotfase naar de kant gehaald. Everton staat op de zevende plaats met 61 punten en kan met nog amper een wedstrijd te spelen geen plaats meer zakken of stijgen. Watford is vijftiende met 40 punten.

In de Franse Ligue 2 heeft Baptiste Guillaume zich met Straatsburg nog niet verzekerd van promotie naar de Ligue 1. Op bezoek bij Niort speelde Straatsburg met 2-2 gelijk. Guillaume werd vervangen na 65 minuten. Straatsburg staat wel nog altijd aan de leiding met 64 punten en heeft zo één punt meer dan dichtste achtervolgers Amiens en Troyes. Ook Lens en Brest volgen op amper twee punten van Straatsburg, waardoor de laatste speeldag van volgende week vrijdag een ware thriller belooft te worden. De eerste twee uit het klassement promoveren rechtstreeks naar de Ligue 1, nummer drie moet nog aan de bak in de barrages.

Celtic Glasgow heeft in de Schotse competitie nog maar eens zijn suprematie in de verf gezet. Op bezoek bij Aberdeen won het makkelijk met 1-3. Na amper elf minuten stond Celtic al met een 0-3 voorsprong te blinken na doelpunten van onze landgenoot Dedryck Boyata (3.), Stuart Armstrong (8.) en Leigh Griffiths (11.). Jonathan Hayes (13.) zorgde vervolgens wel nog snel voor een pleister op de wonde bij Aberdeen. Boyata speelde de volledige wedstrijd bij Celtic, doelman Logan Bailly stond niet op het wedstrijdblad. Dankzij de overwinning heeft Celtic nu de kaap van 100 punten gerond en telt het maar liefst 30(!) punten voorsprong op eerste "achtervolger" Aberdeen.

bron: Belga