Belgen in het buitenland - Eden Hazard zet Chelsea op weg naar 1-2 zege bij West Ham

Op de 27e speeldag in de Engelse Premier League heeft leider Chelsea maandag een 1-2 overwinning (rust 0-1) geboekt in een Londense derby op het veld van West Ham. Rode Duivel Eden Hazard opende de score in de 25e minuut. Diego Costa stelde in de 50e minuut de zege veilig. Het doelpunt van Manuel Lanzini in blessuretijd betekende zo slechts een eerredder. Chelsea-doelman Thibaut Courtois greep daardoor wel net naast een veertiende clean sheet van het seizoen. Hazard mocht een kwartier voor tijd gaan rusten. Michy Batshuayi bleef op de bank. Bij West Ham maakte Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) de 90 minuten vol

In de stand heeft Chelsea met 66 punten tien punten voor op eerste achtervolger Tottenham (Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé) Manchester City (Vincent Kompany, Kevin De Bruyne) is op elf punten derde, maar heeft nog een inhaalwedstrijd te goed.