Belgen in het buitenland - Carrasco wipt met Atlético over Valencia naar tweede plaats

Invaller Yannick Carrasco zag zijn team Atlético Madrid met het kleinste verschil winnen tegen Deportivo Alavés en verovert zo de tweede plaats in de Spaanse Primera División ten koste van Valencia. AS Roma met Nainggolan kon in de laatste minuten het verschil maken tegen Cagliari en blijft zo bovenin meedraaien. In de Franse Ligue 1 verloor Isaac Mbenza met Montpellier in eigen huis van rode lantaarn FC Metz met 1-3. Yannick Carrasco mocht in de 69ste minuut invallen voor Atlético Madrid tegen staartploeg Deportivo Alavés. Vijf minuten later opende Torres de score voor de thuisploeg. Het bleef 1-0 en zo doet Atlético een uitstekende zaak in de Spaanse Primera División: het wipt over Valencia naar de tweede plaats, achter Barcelona.

Een bedrijvige Radja Nainggolan wist met AS Roma op de valreep de drie punten mee te graaien tegen middenmotor Cagliari (1-0). Nainggolan schoot drie keer op doel en had een voet in de meeste aanvallende acties. Hij kwam niet tot scoren en werd in de 80ste minuut gewisseld voor de Nederlander Strootman. Beide partijen speelden het bikkelhard, met veel overtredingen en spelonderbrekingen. In de 52ste minuut miste Diego Perotti van Roma een penalty. In de laatste seconden maakte Fazio de winnende treffer en loodste zijn team zo naar een gedeelde vierde plaats in de stand, naast Juventus.

In de Franse Ligue 1 verloor Isaac Mbenza met Montpellier in eigen huis van rode lantaarn FC Metz met 1-3. Mbenza startte in de basis en werd na een anonieme match in de 73ste minuut gewisseld. Bij Metz stond de Togolees Mathieu Dossevi, ex-Standard, in de startende elf. FC Metz staat na de overwinning nog steeds troosteloos laatste, zeven punten achter voorlaatste Angers. Montpellier staat samen met Guingamp en Nice op de tiende plaats.

In de Nederlandse Eredivisie kon Jorn Vancamp met Roda JC geen vuist maken tegen VVV-Venlo. De 19-jarige aanvaller werd in de 58ste minuut gewisseld. De bezoekers kwamen laat in de match op voorsprong, waarna onze landgenoot Jannes Vansteenkiste (ex-Club Brugge) gewisseld werd in de verdediging van Roda. De Belg bij de uitploeg, verdediger Leroy Labylle, bleef de hele wedstrijd op de bank van Venlo. Roda staat gedeeld laatste met Sparta Rotterdam, VVV-Venlo blijft in de buik van het klassement geposteerd.

In Twente-Vitesse bleven de bordjes na 90 minuten gelijk: 1-1. FC Twente-trainer Verbeek verwees Jorn Brondeel opnieuw naar bank ten voordele van de Nederlandse keeper Joël Drommel. Nadat de Belgische doelman 16 goals in 5 duels incasseerde werd Brondeel op de vorige speeldag vervangen onder de lat door z'n concurrent. Bij de thuisploeg stond de Nederlander Tom Boere (ex-AA Gent) aan de aftrap. Door het gelijkspel komt Twente niet weg van de degradatiezone, terwijl Vitesse zijn positie in de subtop verstevigt.