Belgen in het buitenland - Batshuayi maakt eerste goal voor Crystal Palace

Crystal Palace heeft zaterdag op de 27e speeldag in de Premier League een 1-4 zege geboekt op het veld van Leicester City. Michy Batshuayi stond voor het eerst aan de aftrap in de competitie en bedankte met de openingstreffer. Bij Leicester stond Youri Tielemans in de basis. Batshuayi verlengde na veertig minuten een trap van McArthur in doel. Leicester kwam na rust langszij via Evans (64.), maar de drie punten waren toch voor Crystal Palace na goals van sterspeler Zaha (70. en 90.+3) en voormalig Anderlecht-middenvelder Milovojevic (81.), die laatste vanop de strafschopstip. In het slot werden Tielemans en Batshuayi nog gewisseld. Christian Benteke bleef op de bank bij de bezoekers. Crystal Palace (13e, 30 ptn) klimt door de zege in het zog van Leicester (12e, 32 ptn) in de tussenstand.

In de Bundesliga knokte Fortuna Düsseldorf, met Dodi Lukebakio en Benito Raman in de basis, zich naar thuiswinst tegen rode lantaarn Nürnberg (2-1). Ondanks rood na vier minuten voor Pereira kwamen de bezoekers op voorsprong, via Lowen (41.). De thuisploeg vocht echter terug en won nog dankzij een own-goal van Ewerton (63.) - op assist van Lukebakio - en een late treffer van Ayhan (84.). Lukebakio speelde de hele wedstrijd, Raman werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. In de stand is Düsseldorf twaalfde, met 28 punten. Nürnberg blijft laatste, met dertien punten.

Othman Boussaid stond aan de aftrap bij FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, waar Hervé Matthys en Siebe Horemans op de bank bleven. Er werd niet gescoord in de Galgenwaard (0-0). Utrecht blijft daardoor zevende, Excelsior twaalfde.