Belgen in het buitenland - Atlético Madrid en Deportivo delen de punten, Fernando Torres afgevoerd na botsing

door
Belga
Leestijd 2 min.

Atlético Madrid is donderdag op de 25e speeldag in de Spaanse Primera Division niet verder dan een 1-1 gelijkspel geraakt op het veld van staartploeg Deportivo La Coruna. Yannick Carrasco startte op de bank en mocht na iets minder dan een uur invallen. Na tien minuten keken de Madrileense bezoekers tegen een achterstand aan. Doelman Jan Oblak ging bij een doeltrap in de fout en schoot het leer recht in de voeten van Florin Andone, die daar dankbaar gebruik van maakte: 0-1. Atlético eiste wel de bal op, maar deed daar te weinig mee. Met een dubbele wissel iets voor het uur hoopte coach Diego Simeone meer doelgevaar te creëren. Yannick Carrasco en Nico Gaitan moesten voor de kentering zorgen, voorbij het uur werd ook spits Fernando Torres tussen de lijnen gebracht. Atlético slaagde erin de bordjes gelijk te zetten. Nadat Felipe Luis zijn fantastische uithaal op de paal had zien stranden, lukte het Griezmann met een schot van op zo'n dertig meter wel om de netten te doen trillen. De bescheiden assist staat op naam van Carrasco.

Tien minuten voor tijd leek de ingevallen Torres zijn gram te halen, maar doelman Lux redde zijn schot met een geweldige parade. De Spaanse spits zou de wedstrijd evenwel niet beëindigen. Na een stevig luchtduel met Alex Bergantinos verloor Torres het bewustzijn en viel hij vol met zijn gezicht tegen de grasmat. Enkele spelers zagen de ernst van het ongeluk meteen in en leken te vrezen dat Torres zijn tong had ingeslikt. Na een minutenlange medische check op het veld werd hij onder luid applaus van het publiek met de draagberrie afgevoerd. Nadien werd er niet meer gescoord door de zichtbaar aangeslagen spelers.

Atlético blijf met 46 punten vierde, maar heeft al elf punten minder dan leider Barcelona. Deportivo heeft twintig punten, één meer dan eerste degradatieploeg Granada.

bron: Belga