Belgen in het buitenland - Alderweireld maakt rentree in FA Cup-duel tegen derdeklasser Newport

In de 16e finales van de Engelse FA Cup heeft Tottenham Newport uitgeschakeld nadat het thuis met 2-0 won. De eerste wedstrijd bij Newport was op 1-1 geëindigd. Toby Alderweireld stond voor het eerst sinds 1 november nog eens op het veld. In Duitsland schakelde Schalke 04 het Wolfsburg van Koen Casteels, Divock Origi en Nany Dimata uit in de kwartfinales van de beker. Isaac Mbenza strandde met Montpellier in de 8e finales van de Franse beker, na de 1-2 nederlaag tegen Lyon. In de met 2-0 gewonnen replay tegen derdeklasser Newport liet Tottenham-coach Mauricio Pochettino Toby Alderweireld nog eens starten. Alderweireld leed sinds het Champions League-duel tegen Real Madrid aan een ernstige dijbeenblessure. De verdediger zag hoe de wedstrijd al in de eerste helft beslist werd door een owngoal van Dan Butler (26e) en een doelpunt van Erik Lamela (34e). Alderweireld speelde de wedstrijd uit voor Tottenham.

In het duel tussen Montpellier en Lyon zag Isaac Mbenza hoe zijn club na dertien minuten spelen op achterstand kwam te staan na een doelpunt van Maxwel Cornet. In de 22e minuut maakte Jonathan Ikone gelijk. Vijf minuten later zette Nabil Fekir vanop de stip de eindscore op het bord: 1-2. Mbenza speelde de wedstrijd uit voor Montpellier.

De uitschakeling van Wolfsburg was al na tien minuten spelen een feit tegen Schalke 04. De Oostenrijker Guido Burgstaller (10e) trapte het enige doelpunt van de wedstrijd voorbij Koen Casteels. Schalke 04 is zo de laatste halve finalist van de DFB Pokal. Naast Casteels stond ook Divock Origi 90 minuten op het veld bij Wolfsburg. Nany Dimata keek toe vanop de bank.