Belg regisseert populaire Netflix-reeks 'House of Cards'

Belg regisseert populaire Netflix-reeks 'House of Cards'

De Netflix-serie House of Cards is een politiek drama dat gebaseerd is op de gelijknamige BBC miniserie uit 1990. In de Amerikaanse versie speelt Kevin Spacey de rol van Francis 'Frank' Underwood, een genadeloos en ambitieus politiek dier die het samen met zijn echtgenote Claire tot de absolute top in Washington D.C. weet te schoppen. De serie is een van de kroonjuwelen van Netflix en heeft ondertussen al tal van prestigieuze onderscheidingen binnengehaald waaronder een aantal Prime Time Emmy's.

Volgens Het Laatste Nieuws staat Verbruggen op dit moment op de set van ‘House of Cards', waar hij  de komende weken de twee slotafleveringen van het vierde seizoen opneemt. "Wereldsterren als Spacey en Robin Wright (Claire) voor je neus, dat blijft kicken", zegt Verbruggen aan Het Belang van Limburg.

De regisseur is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder maakte hij al de Britse tv-reeks ‘The Fall' en in eigen land nam hij al de regie van de vtm-reeks en film ‘Code 37' voor zijn rekening.

De eerste drie seizoenen van 'House Of Cards' zijn ook bij ons via Netflix te bekijken. Het vierde seizoen waarin Frank en Claire niet alleen politieke maar ook relatieproblemen kennen, wordt in de lente van 2016 verwacht.