Belg komt om in woestijn in New Mexico

In de Amerikaanse deelstaat New Mexico is afgelopen week een Belg dood aangetroffen in het nationaal park White Sands. Dat melden diverse Amerikaanse media. Volgens de autoriteiten werd de man woensdag tijdens een zoekactie gevonden op minder dan een kilometer van het Alkali Flat wandelpad in het onherbergzame woestijngebied. De oorzaak van zijn dood kon nog niet met zekerheid worden vastgesteld. De zoekactie werd opgestart nadat parkwachters op het parkeerterrein aan het park rond sluitingstijd een leeg voertuig aantroffen.

In 2015 kwam in het voor zijn hoge witte duinen bekende park in de omgeving van de grens met Mexico nog een Frans koppel om het leven. Het paar was in de VS op vakantie en bezweek tijdens een zeven kilometer lange wandeling langs het Alkali Flat pad aan uitdrogingsverschijnselen. Hun negenjarige zoontje dat hen vergezelde, werd als enige overlevende door rangers aangetroffen.

De autoriteiten manen bezoekers door middel van informatieborden aan de ingang van het park aan om voldoende water mee te nemen en hun tocht vroeg op de dag te beginnen. Langs de wandelpaden in het park is geen schaduw of water te vinden. De temperaturen liepen er woensdag op tot ongeveer 36 graden.

bron: Belga