Belg kiest meer en meer voor natuurlijke kerstboom

Belg kiest meer en meer voor natuurlijke kerstboom

Bij Aveve worden bomen vanaf 10 euro verkocht. Een potgekweekte boom van 1,5 meter kostte vorig jaar 25 euro, een gezaagde Nordmann van 1,75 tot 2 meter 37,50 euro. De retailprijzen in 2018 zijn vergelijkbaar met het seizoen 2017.

Nordmann blijft de favoriet

Aveve stelt vast dat de Belgische consument meer en meer voor natuurlijke een kerstboom kiest. "Het natuurlijke primeert boven het artificiële", luidt het. "De kerstboom krijgt nog meer aandacht in de leefomgeving, hij moet dan ook mooi zijn. Dat verklaart de opmars van de premium boom. Hiervoor besteedt de consument ook net iets meer dan in 2016."

De Nordmann blijft de nummer 1 in de verkoop. De vraag voor de Fraseri stijgt dit jaar opnieuw. De Fraseri verliest zijn naalden niet, bovendien is hij even mooi als de Nordmann, luidt het bij Aveve. Ook de vraag naar potgekweekte bomen blijft stijgen. De meest verkochte maten zijn vanaf 150 cm tot 220 cm.

De persverantwoordelijke van Aveve benadrukt dat deze gegevens gebaseerd zijn op de trends van 2017 en afgaan op de bestellingen van de winkels voor 2018. "De echte trends van 2018 kennen we pas in 2019", luidt het.

Prijs stijgt niet

Ook bij Carrefour, waar in veel vestigingen kerstbomen op parkings door derden verkocht worden, is te horen dat de prijzen vergelijkbaar zijn met 2017. Bij Brico tekenen ze ook dezelfde prijzen op als vorig jaar. In de vestigingen van Brico is een ruime keuze aan kerstbomen te koop, van 20 tot 150 euro, in verschillende soorten maten. Het is voor Brico te vroeg om nu al algemene trends vast te stellen aangezien de verkoop komend weekend start. "We hebben wel een aantal nieuwigheden, zoals witte bomen die er besneeuwd uit zien", luidt het.

Meest gelezen
 1. TMS_S2_afl02_K_003

  Verraadt dit fragment wie Flamme Fatale is in ‘The Masked Singer’? «Nooit gedacht dat ik haar zou herkennen in een paar pixels» (video)

 2. lottethumb

  Lotte Vanwezemael openhartig over liefdesleven: «Er is iemand die ik leuk vind»

 3. fabriziothumb

  OMG! De eerste beelden van ‘De Bachelor’: «Ik ben hier serieus in de war aan het geraken» (video)

 4. pieterthumb

  Pieter Loridon onder vuur nadat hij zich bewust laat besmetten: «Ongelooflijk gebrek aan respect»

 5. scheidsthumb

  Vrouwelijke scheidsrechter in tranen na gelekte naaktbeelden: «Ik wens dit niemand toe»