Belfius for Life: Belfius-medewerkers gaan voor 100 % engagement

Belfius for Life: Belfius-medewerkers gaan voor 100 % engagement

De medewerkers van Belfius geven hun bedrijfscultuur een nieuw elan. Sinds de oproep voor Special Olympics in september waarbij liefst 750 medewerkers zich enthousiast aanmeldden om dit evenement mee in goede banen te leiden, doen ze er vandaag een flinke schep bovenop. Met z'n allen zetten ze hun schouders onder Music for Life en Viva for Life.

Met de oprichting van Belfius Foundation in 2005 werden alle activiteiten op het gebied van sociaal mecenaat van Belfius gebundeld. De kernopdracht van de Foundation bestaat erin de sociale integratie te bevorderen door solidariteitsprojecten te ondersteunen (“Helping Hands”) en de levenskwaliteit van patiënten in ziekenhuizen te verhogen (“Colour Your Hospital”). Op die manier wil de Belfius haar maatschappelijke rol vervullen en haar engagement – de samenleving een toegevoegde waarde bieden – op alle niveaus gestalte geven op het terrein. Music for Life en Viva for Life, 2 eindejaarsacties van respectievelijk Studio Brussel en RTBF, worden beide mee ondersteund door Belfius. De jaarlijkse actie Music for Life van radiozender Studio Brussel is een begrip in Vlaanderen. Ook dit jaar kunnen luisteraars tot 24 december geld inzamelen voor zelfgekozen Vlaamse vzw's die zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat al het ingezamelde geld bij de juiste vzw terechtkomt. Viva for Life is de solidariteitsactie van RTBF met Belfius als ‘prime sponsor'. Deze actie focust voor de tweede keer op kinderarmoede. Eén baby op vier in Wallonië en vier kinderen op tien in de Brusselse regio leven immers in armoede. Wie dat wil, kan tot 24 december een actie opzetten om geld in te zamelen voor dit goede doel.

De Belfius-medewerkers nemen verschillende initiatieven om geld in te zamelen voor beide evenementen. Daartoe zetten ze in hun vrije tijd leuke en ‘warme' acties op touw, gaande van de verkoop van tweedehands speelgoed, ontbijt met koffiekoeken … tot zelfs een middagconcert van Jean Bosco Safari in het Auditorium 44 op dinsdag 16 december. De lat ligt alvast hoog, want in 2011 werd tijdens een gelijkaardige actie voor Music for Life al eens ruim 70 000 euro bijeengesprokkeld. Dat dergelijke initiatieven tegelijkertijd ook een boost geven aan de bedrijfscultuur is natuurlijk mooi meegenomen.

Daarnaast neemt Belfius deel aan verschillende benefietacties. Met de eerste officiële actie, een benefietconcert van de Belgische popgroep Puggy, werd alvast een vliegende start genomen waardoor de bank een cheque van 28 000 euro kon overhandigen aan het Viva for Life-comité.

En dit is nog maar een begin. Staat ook met stip genoteerd: Stairs for Life, een onuitgegeven marathon door de 696-treden tellende trappenzaal van de Rogiertoren. Deze vindt plaats op 18 december, het moment waarop zo goed als het voltallige personeel van Belfius opnieuw onder één dak verenigd zal zijn.