Bekijk het verhaal van Walker, een prematuur geboren baby die een halve kilogram woog, in een prachtige time lapse video

Bekijk het verhaal van Walker, een prematuur geboren baby die een halve kilogram woog, in een prachtige time lapse video

Walker Colt Pruett werd drie maanden te vroeg geboren en bracht daardoor zijn eerste 80 dagen door op de intensive care. Zijn ouders hebben die 80 dagen laten documenteren in een prachtige time lapse video door Capturing Hopes.

Je ziet de kleine Walker in het begin aan een ventilator waardoor hij kon ademen en hij werd gevoed via buisjes. Walker woog toen amper een halve kilogram. Zijn ouders, Erica en Jared Pruett, verwachtten hun baby op 31 juli, maar hij moest geboren worden in een noodsituatie via een keizersnede in april.

De artsen vertelden hen dat zijn groei beperkt was vanwege onvoldoende placenta waardoor hij de nodige voedingsstoffen niet kreeg. Na testen en een foetale hartslagmeter kwam aan het licht dat het hart van de baby dramatisch traag klopte met gemiddeld 70 slagen per minuut. De artsen besloten dat Walker zo snel mogelijk geboren moest worden.

Toen Walker werd geboren op 25 april, was hij minder dan 30 cm lang en werd hij onmiddellijk bij zijn ouders weggehaald en in de intensive care geplaatst. Vorige maand mocht Walker naar huis nadat hij serieus gegroeid was en ongeveer vijf keer zijn geboortegewicht woog.

"We zijn zo trots op Walker en hoe hij elke dag groeit, hij is echt een geweldige jongen," vertelde de trotse moeder.  "We kunnen nu veilig gebruik maken van zijn kinderwagen en hem ook in zijn schommel zetten. Een hele nieuwe wereld ging open voor hem. Mijn man en ik waarderen elke minuut die we met onze zoon kunnen doorbrengen."