Bekijk Game of Thrones in 2015 online dankzij nieuwe streaming dienst van HBO

Bekijk Game of Thrones in 2015 online dankzij nieuwe streaming dienst van HBO

Het aandeel van Time Warner, het moederbedrijf van HBO, is gisteren gestegen en dat heeft alles te maken met de aankondiging die HBO gisterenmiddag deed. Het kanaal zal een stand-alone streaming dienst lanceren in 2015.

Dat bevrijdt het populaire kanaal van de rest van het abonnement waarvoor klanten momenteel betalen wanneer ze de veelgeprezen series en films van HBO willen kijken. Fans van Game of Thrones verheugen zich wereldwijd ook op de nieuwe dienst omdat ze eindelijk de nieuwste afleveringen tegelijk met de lancering in Amerika kunnen bekijken.

In Amerika zal de standalone streaming dienst beschikbaar zijn via HBO GO, de online streaming service die in 2010 gelanceerd werd, maar tot grote teleurstelling van veel fans alleen beschikbaar was voor kabelabonnees die al HBO hadden. De nieuwe streaming dienst zal zich niet beperken tot alleen de Verenigde Staten maar ook uitgebreid worden tot verschillende landen in Europa en de rest van de wereld.

"We zien grote kansen voor een stand-alone HBO-model over de hele wereld. We zullen een OTT-dienst starten met het potentieel om honderden miljoenen dollars aan extra inkomsten te genereren," zei Richard Plepler, CEO van HBO. "Er zijn alleen in Amerika al 80 miljoen gezinnen die HBO niet hebben en we zullen alle middelen aanwenden om onze series en films toch te kunnen aanbieden."

HBO biedt in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken (HBO Nordic) al een stand-alone dienst aan. Daarmee hengelden ze 400.000 extra abonnees binnen. De aankondiging van de nieuwe dienst maakt van HBO ook een concurrent van Netflix dat gisteren haar cijfers voor het 3de kwartaal bekend maakten. Die waren minder goed dan verwacht.