Bekijk de eerste beelden van de vier wolvenwelpjes in Limburg: "De Bosland Daltons"

Het Vlaamse wolvenkoppel Noëlla en August heeft voor vier welpen gezorgd. Dat meldt Natuur en Bos via Twitter. De vier zijn alvast door minister van Natuur Zuhal Demir omgedoopt tot de 'Bosland Daltons'. De vier welpen werden door wildcamera's in de omgeving van de nestlocatie op beeld vastgelegd.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

"Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen", zegt Demir. "Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien."

Heuglijk nieuws van ons Vlaamse wolvenkoppel Noëlla en August! Deze eerste beelden werden met wildcamera's in de omgeving van de nestlocatie geregistreerd en tonen ons 4 speelse welpen. #wolf #noëlla #august pic.twitter.com/MN2lTitfcr

— Natuur en Bos (@natuurenbos) June 23, 2020

"Verstoring is uit den boze"

Volgens het agentschap Natuur en Bos, dat de monitoring van de wolven opvolgt, stelt de roedel het goed en verlaten de wolfjes stilaan het nest voor kleine afstanden. "Dit vraagt veel energie, vooral voor de ouders die nu er alles aan doen om hun kroost van het nodige voedsel te voorzien. Daarom is elke verstoring uit den boze", klinkt het.

Handhaving in het wolvengebied blijft volgens Natuur en Bos op het hoogste niveau, met controles door boswachters en natuurinspectie.