Beker van België - Yannick Ferrera: "Zou prachtig zijn om na zo'n seizoen de Beker nog te winnen"

Bij Standard hopen ze één week na het missen van Play-off I hun seizoen te redden met Bekerwinst tegen competitieleider en Bekerhouder Club Brugge. "In de competitie hebben we dit seizoen nooit drie keer na mekaar kunnen winnen", vertelde Standard-coach Yannick Ferrera zaterdag tijdens de persconferentie in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. "Het zou dan ook prachtig zijn om na zo'n seizoen de Beker nog te kunnen pakken." Voor de 35-jarige Ferrera is de Bekerfinale zijn eerste grote afspraak als hoofdcoach. Vorig seizoen leidde hij wel Sint-Truiden naar de titel in tweede klasse, nadat hij eerder al zijn debuut als hoofdcoach had gevierd bij Charleroi. De jaren voordien was hij onder meer als videoanalist bij AA Gent (2010-2011) en assistent-coach bij Al Shabab (2011-2012) aan de slag. Bij die laatste club leerde hij huidig Club Brugge-coach Michel Preud'homme kennen, van wie hij veel opstak. "Ik heb al vaak genoeg duidelijk gemaakt hoe belangrijk Michel geweest is voor mijn carrière", aldus Ferrera. "Zondag staan we voor de derde keer dit seizoen tegenover mekaar, veel meer valt daar niet over te zeggen. Het wordt geen duel tussen Ferrera en Preud'homme, maar wel Club tegen Standard."

Als competitieleider wordt Club in de kranten logischerwijs tot favoriet gebombardeerd. "Ik hoop dat de waarheid van de kranten niet de waarheid van het veld zal zijn. Club verliest dit seizoen niet vaak, maar in onze thuiswedstrijd tegen hen in de competitie hebben we toch de drie punten gepakt. Toen hebben we heel veel intensiteit aan de dag gelegd. Dat wordt de sleutel voor de wedstrijd van morgen."

Vorig weekend liep Standard tegen een 4-0 nederlaag aan op KV Mechelen, waardoor ze in extremis nog naast Play-off I grepen. Een stevige opdoffer voor de ambitieuze Rouches. De Beker biedt hen nu nog de enige mogelijkheid om het seizoen te redden. "Een dag na die wedstrijd waren de spelers heel stil. Vanaf dinsdag zijn we ons beginnen concentreren op de Bekerfinale en heb ik in de groep niets meer gevoeld van die nederlaag in Mechelen. Ook van stress hebben we weinig last. We hebben ons voorbereid zoals we dat voor elke wedstrijd doen", besloot de coach van de Luikenaars.

.

bron: Belga