Bekende YouTubester gedegouteerd nadat fan bikinifoto van haar bewerkt

Bekende YouTubester gedegouteerd nadat fan bikinifoto van haar bewerkt

Jen Brett kreeg onlangs een privébericht met een bewerkte bikinifoto van haar. De fan had haar met Photoshop een stuk slanker gemaakt dan ze is. “Iemand bewerkte je foto. Ik moet zeggen: vermager wat en je zou perfect zijn”, klonk het.

Razend

De 23-jarige fitnessblogster, die 85.000 volgers op YouTube heeft, deelde de bewerkte en de originele foto op sociale media. Ze schreef erbij dat ze het walgelijk vindt dat mensen haar er anders doen uitzien dan ze is. “Een kerel nam de tijd om me slanker te maken met Photoshop. Ik haatte mezelf jarenlang omdat ik zo mager wilde zijn. Maar dat ben ik niet en dat zal ik nooit zijn. Ik wil het ook niet. Ik hoef niet bewerkt te worden. Rot op”, ging ze tekeer.

Anorexia

Het voorval ligt extra gevoelig omdat Jen enkele jaren geleden met anorexia kampte. “Mijn eetstoornis betekende niet alleen bijna mijn dood, maar ik heb er heel wat jaren door verloren die ik nooit meer terugkrijg. Ik dacht dat mager zijn me mooier en gelukkiger zou maken, en dat het al mijn problemen zou oplossen. Wel, dat gebeurde niet. ‘Slanker' is geen synoniem voor ‘beter'”, schreef ze.

Positieve reacties

Heel wat volgers moedigden haar reactie aan. “Trek je er niets van aan. Je bent een enorme bron van inspiratie voor heel wat mensen. Ik bewonder je sterkte en gedrevenheid. Doe vooral zo voort!”, is de algemene teneur.

A guy really took the time out of his day to photoshop me smaller? I hated myself for years because I wanted to be small like that. But that's not me, it never will be and I don't want it to be either. I don't need editing. Fuck YOU. pic.twitter.com/IvUOWcd91B

— lil nugget (@JenBretty) January 11, 2020

https://www.instagram.com/p/B7MGWmJAr-U/