Bekende kok bedreigt Marc Van Ranst online met de dood: "Ik hoop dat de politie dit onderzoekt"

Bekende kok bedreigt Marc Van Ranst online met de dood: "Ik hoop dat de politie dit onderzoekt"

Marc Van Ranst wordt opnieuw met de dood bedreigd. Deze keer komt de bedreiging van chef-kok Vincent Florizoone (41) uit Loppem. Hij reageerde het volgende onder een artikel van Knack op Facebook. “Kan iemand Van Ranst de kogel geven met zijn bangmakerij? Ge wordt bedot, de media is corrupt, de staat nog corrupter. Pas op, word wakker!”, aldus Florizoone.

Oproep tot onderzoek

Van Ranst deelde de uitlatingen op Twitter. “Wanneer de horeca terug opent ga ik het restaurant waar topchef Vincent Florizoone in de potten roert, best even vermijden wegens te gevaarlijk voor mij. Ik hoop dat de politie deze oproep tot geweld onderzoekt”, schrijft hij.

Excuses

Florizoone kreeg naar aanleiding van zijn uitspreken zelf ook bedreigingen via Facebook. Hij heeft intussen zijn excuses aangeboden. “Ik zit al 7,5 maand thuis door de sluiting van de horeca. Ik ben gefrustreerd. Maar er zit helemaal niets kwaads in mij. Ik heb dat zeker niet gemeend. Ik heb het in een impulsieve bui geschreven en gepost, maar dat was helemaal niet letterlijk bedoeld. Ik wil mijn excuses dan ook oprecht aanbieden aan meneer Van Ranst. Ik sprak uit frustratie en drukte me heel ongelukkig uit", reageerde hij in Het Nieuwsblad.

Politiebescherming

Het is niet de eerste keer dat Marc Van Ranst bedreigingen krijgt. In juli kreeg hij drie weken politiebescherming omdat er vanuit extreemrechtse hoek concrete plannen waren om zijn woning in Willebroek te beschadigen.

Wanneer de horeca terug opent ga ik het restaurant waar topchef Vincent Florizoone in de potten roert, best even vermijden wegens te gevaarlijk voor mij.

Ik hoop dat de #lokalepolitieoostende en de @federalepolitie deze oproep tot geweld onderzoekt. pic.twitter.com/aWetkJ0h6n

— Marc Van Ranst (@vanranstmarc) January 6, 2021