Bekaert-topman sluit ontslagen in België niet uit

Bekaert-topman sluit ontslagen in België niet uit

Het is niet uitgesloten dat er banen zullen verdwijnen bij Bekaert in België. Dat heeft topman Matthew Taylor laten verstaan tijdens een persconferentie over de tegenvallende halfjaarresultaten van het bedrijf. Bekaert kampt met heel wat tegenvallers en heeft ook "operationele inefficiënties" ontdekt in bepaalde activiteiten. CEO Taylor belooft extra maatregelen om dat op te lossen. Die zullen mogelijk ook in België voelbaar zijn, waar Bekaert zo'n 1.900 mensen in dienst heeft.

Fabrieken sluiten is nu niet aan de orde, zei hij. Maar het is wel mogelijk dat er op het hoofdkantoor van het bedrijf banen sneuvelen. "We zijn een studie aan het uitvoeren. We bekijken alles", zei Taylor. De eerste beslissingen over maatregelen zijn wellicht nog dit jaar te verwachten.

Aangezien een aanzienlijk deel van het ondersteunend personeel van Bekaert in België werkt, is het volgens Taylor niet uitgesloten dat er in ons land banen zullen sneuvelen. De Belgische fabrieken vormen evenwel geen probleem, luidt het. Ook niet de Aalterse vestiging van probleemdivisie Bridon, benadrukte Taylor.

bron: Belga