Bejaarde vrouw behaalt academische bachelor

Bejaarde vrouw behaalt academische bachelor

De 88-jarige Anna Valanzuolo Carcaterra studeert sinds 2011 aan de universiteit. Ze besliste op hoge leeftijd nog te gaan studeren omdat ze spijt had dat ze nooit hogere studies aanvatte. Na haar middelbare studies koos ze voor een gezin. Later ging ze aan de slag als leerkracht op een basisschool.

Enkele jaren geleden beleefde Anna opnieuwd haar eerste schooldag, deze keer aan de universiteit. Afgelopen jaar schreef ze als sluitstuk een thesis over de Italiaanse dichter Ugo Foscolo. De hoogbejaarde studente onderzocht de invloed van middeleeuwse teksten op Foscolo. Die thesis moest ze vorige week verdedigen. Haar kinderen en kleinkinderen kwamen mee als steun.

Anna behaalde goede resultaten en is nu afgestudeerd. Ze wil een voorbeeld zijn voor zij die denken dat studeren niets voor hen is. Aan de Italiaanse krant La Stampa vertelde ze dat wie blijft proberen, er uiteindelijk wel komt.

Università: 88 anni, #Laurea specialistica ... - https://t.co/P4mWmNyCpM - #AnnaValanzuoloCarcaterra #Napoli pic.twitter.com/vG9Dkgfo8V

— PiuEconomia (@PEconomia) February 13, 2016