Bejaarde man zocht en vond nieuw vismaatje via zoekertjessite

Vorige maand ging een opmerkelijk oproep van Ray Johnstone viraal. De Australische weduwnaar was op zoek naar een nieuwe maat om mee te vissen. De 22-jarige Mati Batsinilas was de gelukkige uitverkorene.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

“Ik ben een bejaarde weduwnaar en ik ben op zoek naar een nieuwe vriend om mee te vissen", schreef Johnstone eind vorige maand op de zoekertjessite Gumtree. "Mijn vorig vismaatje is overleden. Ik ben op zoek naar iemand die in een vergelijkbare situatie zit, die ook iemand zoekt om mee te hengelen.”

In een mum van tijd was het bericht meer dan 55.000 keer bekeken. Onder meer Batsinilas uit Brisbane was vertederd door het zoekertje van de gepensioneerde man. Hij twijfelde niet lang en sprong op het vliegtuig naar Adelaine om Ray te verrassen.

Het duo trok daarna door naar Queensland om met een groep fervente vissers een uitstapje te maken. "Ik wou niet zomaar gaan vissen. Het moest een heuse belevenis worden", vertelt Batsinilas achteraf aan ABC Radio.

Eén ding staat vast: de twee Aussies hebben de tijd van hun leven gehad. Ze hebben zelfs al plannen gemaakt om nog eens af te spreken. "We hebben veel gelachen en grapjes met elkaar uitgehaald. Ray heeft mij nu uitgenodigd om eens te komen vissen in Adelaide. Bedankt voor de trip van mijn leven Ray. Je maakt nu officieel deel uit van de familie."