Beijing opent bibliotheek in de metro

Beijing opent bibliotheek in de metro

De eerste ondergrondse bibliotheek M Subway Library is geopend in Beijing. De hoofdstad van China lanceerde haar eerste bibliotheek op de metrolijn op 12 januari. Concreet houdt het in dat inwoners die de speciale metro nemen nu een E-book van de Nationale Bibliotheek kunnen lezen door een QR-code te scannen in het rijtuig.

M Subway Library is een programma van Beijing MTR en de Nationale Bibliotheek waarbij een aantal gekwalificeerde boeken worden vrijgegeven in de vorm van e-books aan het publiek via het platform van het openbaar vervoer.

De bibliotheek zal een aantal thema-activiteiten organiseren die steeds een dozijn aantal gratis boeken van een bepaald genre inhouden die het publiek een jaar lang kunnen lezen. Volgens Chinanews.com hoopt de adjunct-conservator van de Nationale Bibliotheek dat het programma mensen zal aanzetten om on the move kennis op te doen over de Chinese cultuur en het dagelijkse leven.

De eerste thema-activiteit heet Our Figures. Er zullen boeken worden aangeboden die over de geschiedenis, het erfgoed en de culturele betekenis van meer dan 30 etnische tekens in China gaan.