Beerschot Wilrijk krijgt financiële hulp van Saudische prins

Beerschot Wilrijk krijgt financiële hulp van Saudische prins

Beerschot Wilrijk heeft met de Saudische prins Abdullah Bin Mossaad een princiepsakkoord gesloten om te investeren in de club. Dat hebben de Antwerpenaren op hun website gemeld. Beerschot Wilrijk laat weten dat de komende weken verder wordt gewerkt om de samenwerking te officialiseren. De Saudische prins is momenteel ook co-eigenaar van Sheffield United uit de Engelse Championship.

"Ik ben heel fier op deze overeenkomst om aandeelhouder te worden van Beerschot Wilrijk", reageerde de prins op de clubwebsite. "Het is onze doelstelling om van Beerschot Wilrijk een sterke Pro League-club te maken. Ik was enorm onder de indruk van de sociale verantwoordelijkheid van de club, met haar zevenhonderd jeugdspelers. Maar ook door het aantal topspelers dat door de club in het verleden werd opgeleid. Spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Mousa Dembélé en Radja Nainggolan bewijzen dat Beerschot Wilrijk het potentieel heeft om een club te zijn die steunt op eigen opgeleide talenten."

Beerschot Wilrijk won in de Proximus League de eerste periode, waardoor het al zeker is van een ticket voor de promotiefinale aan het einde van het seizoen. De Antwerpenaren spelen dan tegen de winnaar van de tweede periode om een plaats in de Jupiler Pro League.

bron: Belga