IN BEELD. Zo werd Kobe Bryant herdacht door zijn fans, vrienden en familie

IN BEELD. Zo werd Kobe Bryant herdacht door zijn fans, vrienden en familie

Veel fans droegen geel-paarse kleding en andere accessoires met daarop de nummers 8 en 24. Een enkeling was zelfs in een geel-paarse auto naar de arena gekomen. Mensen die te laat kwamen, werden niet toegelaten en het was ook niet toegestaan eerder huiswaarts te keren.

XO

De weduwe van Bryant, Vanessa, hield een indrukwekkende toespraak. Eerst wendde ze zich tot haar dochter Gianna, die eveneens omkwam bij de crash. Na applaus werd de emotionele Vanessa van het podium begeleid door Jordan. Later betrad Jordan zelf ook het podium, waarna hij Bryant «mijn kleine broertje» noemde en de menigte zelfs aan het lachen kon brengen (vanaf 4:10). Ook televisiester Jimmy Kimmell kwam aan het woord, evenals vrienden van de legende.

Alicia Keys en Beyoncé verzorgden een optreden bij 'A Celebration of Life', zoals de bijeenkomst heette. «Ik ben hier omdat ik van Kobe hou», zei Beyoncé na het zingen van het nummer XO. «Dit was een van zijn favoriete nummers.»

RIP Bryant

Op de grote schermen werden de hoogtepunten getoond uit de loopbaan van Bryant, die met de Lakers vijf keer kampioen van de NBA werd. Vele sterren lieten hun tranen de vrije loop, onder wie ook Jennifer Lopez. Ook in de stad en op de luchthaven werden verwijzingen gemaakt naar Bryant. 'RIP Bryant', stond er op bussen in de stad.

Klacht

Vijfvoudig NBA-kampioen Kobe Bryant kwam op 26 januari om het leven toen zijn helikopter neerstortte in de heuvels rond het Californische Calabasas. In de helikopter zaten naast vader en dochter Bryant nog zeven mensen, onder wie een teamgenote van de basketballende Gianna en hun coach. Het is nog steeds niet duidelijk waarom de helikopter is neergestort. Het gezelschap was onderweg naar de Mamba Academy, het sportcentrum van de NBA-vedette. Op het moment van de crash hing er een dichte mist.

Vanessa Bryant heeft ondertussen een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf dat de fatale helikoptervlucht verzorgde. Aan de Los Angeles Time zei de weduwe dat ze het bedrijf verwijt schuldig te zijn aan de dood van haar echtgenoot en dochter Gianna.

Bekijk hier de volledige herdenking:

Meest gelezen
 1. jackthumb

  TikTokker beschuldigt influencer van seksueel misbruik: «Ik werd wakker met haar hand in mijn broek»

 2. TMS_S2_afl02_K_003

  Verraadt dit fragment wie Flamme Fatale is in ‘The Masked Singer’? «Nooit gedacht dat ik haar zou herkennen in een paar pixels» (video)

 3. lottethumb

  Lotte Vanwezemael openhartig over liefdesleven: «Er is iemand die ik leuk vind»

 4. steventhumb

  Steven Van Gucht voorspelt wanneer we de omikronpiek bereiken

 5. fabriziothumb

  OMG! De eerste beelden van ‘De Bachelor’: «Ik ben hier serieus in de war aan het geraken» (video)