IN BEELD. Venetië bezoeken in de winter is een wereld van verschil

IN BEELD. Venetië bezoeken in de winter is een wereld van verschil

Fotograaf Albert Dros bezocht enkele jaren geleden de ‘Stad van het Water' in de zomer. Wat hem het meest is bijgebleven van die trip, is de overvloed aan toeristen. Zonde, want zo kon hij niet genieten van de schoonheid van de Italiaanse prachtstad.

Rustgevende leegte

Onlangs deed hij een nieuwe poging, maar deze keer dus bij wintertemperaturen. Groot was zijn verbazing toen hij in een nagenoeg verlaten Venetië belandde. Het is dus duidelijk dat de dertig miljoen toeristen die Venetië jaarlijks aandoen, opteren voor een ander seizoen dan de winter.

De Nederlandse fotograaf kon zijn visuele fantasie de vrije loop laten en dat leverde enkele adembenemende foto's op. “Tijdens zonsop- en ondergang was er buiten mij niemand te bespeuren op de meest populaire plaatsen, zoals de De Ponte dell'Accademia. Overdag kwam je hier en daar iemand tegen op de bekende pleinen, maar in de wandelgangetjes zag ik amper iemand. Het was heerlijk om zo vrij je ding te kunnen doen”, klinkt het.

Authentiek Venetië

Albert raadt dan ook iedereen aan om Venetië een kans te geven in het winterseizoen. Niet alleen omdat het er dan niet bulkt van de toeristen, maar ook omdat de weersverschillen – van regenachtig over mistig tot blauwe hemel – een charmante en romantische sfeer creëren.

Bovendien krijg je de kans om de normale gang van het stadsleven te gadeslaan. “Ik zag kinderen naar school wandelen in het centrum van de stad en ik kwam lokale verkopers tegen die hun ding deden op straat. Ik leerde kleine cafeetjes kennen die de bewoners me aanbevolen, en restaurants waar ze lokale gerechten aanbieden. Allemaal dingen die ik tijdens mijn trip in de zomer niet kon ervaren door de overdosis aan toeristen”, vertelt hij. En als dat je niet kan overtuigen, doen de veel goedkopere hotelprijzen in het winterseizoen dat misschien wel.

Hieronder enkele magische kiekjes die Albert Dros tijdens zijn wintertrip maakte. Om de volgende foto's te zien, klik je op het pijltje naar rechts.

https://www.instagram.com/p/BtlIkjUgnrF/