IN BEELD. Schattige knuffelbeer reist de wereld rond

IN BEELD. Schattige knuffelbeer reist de wereld rond

Wat begon als een grapje, is nu ondertussen uitgegroeid tot een populair Instagramaccount. Met nog geen veertig foto's heeft de Travelling Teddybear ondertussen al meer dan 3.000 volgers.

Traditie

"Ik heb de teddybeer al sinds ik heel klein ben", vertelt de Nederlandse Dorien aan Metro Holland. "Ik nam hem altijd mee op vakantie, en dat ging gewoon zo door toen ik ouder was. Ook toen mijn broer voor het eerst in zijn eentje op vakantie ging, nam hij de knuffel mee. Ondertussen is dat een traditie geworden voor ons. Dat betekent dat hij vier keer per jaar op vakantie is."

Toen haar broer een grappige foto had gemaakt van de teddybeer in IJsland, ging de bal aan het rollen. Sindsdien maakt het duo regelmatig foto's van de beer op reis, tot grote hilariteit van collega's en vrienden. "Zij moedigden me uiteindelijk aan om een Instagrampagina te maken. Ik dacht: 'ga ik nu echt een account maken voor een knuffel?' Maar ondertussen ging ik toch overstag en probeer ik twee keer per week iets te posten. Ik hoop vooral dat andere mensen er blij van worden."

Verlanglijstje

Ondertussen is de knuffel al op bezoek geweest in IJsland, Malta, Tenerife en heel wat andere landen in Europa, maar Dorien wil graag haar horizon wat verbreden. Vooral Thailand, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Cuba en Zuid-Afrika staan hoog op haar verlanglijstje.

[gallery type="slideshow" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="799054,799055,799056,799057,799058"]