IN BEELD. Man leeft dagenlang als geit in kudde

IN BEELD. Man leeft dagenlang als geit in kudde

Thwaites nam een vakantie van het mens-zijn en leefde een paar dagen als geit in een Zwitserse kudde. En hij nam zijn roeping ernstig: de man bestelde artificiële protheses om zo vlot mogelijk op vier 'poten' te kunnen lopen. Hij ging zelfs op zoek naar een manier om gras te kunnen verteren, maar moest dat plan uiteindelijk laten varen.

Uiteindelijk vond Thwaites een geitenhoeder die het niet erg vond dat hij een paar dagen tussen zijn kudde zou leven. Al was dat makkelijker gezegd dan gedaan: "Ongeveer een kilometer lang kon ik de geiten bijhouden terwijl ze afdaalden langs een rotsige bergwand", getuigt Thwaites aan Motherboard. "Maar daarna gingen ze er pijlsnel vandoor en vond ik ze pas op het einde van de dag terug."

De reden van zijn bizarre avontuur is voor Thwaites evident. "Ik deed het voor de mensheid", verduidelijkt de Brit, die zich als conceptbedenker bezighoudt met hoe mensen technologie gebruiken om hun verlangens te vervullen. Thwaites is ervan overtuigd dat iedereen wel intelligenter en sterker wil worden, maar dat we beter wat simpeler zouden gaan leven. Een omgekeerde evolutie, zeg maar.

Intussen heeft Thwaites zijn ervaringen neergepend in het boek 'Goat Man - How I Took a Holiday from Being Human', dat vanaf volgend jaar te koop is.

(foto's Tim Browditch/Publishers Abrams)