IN BEELD. Kok tovert eieren om tot smakelijke kunstwerken

IN BEELD. Kok tovert eieren om tot smakelijke kunstwerken

Nagenoeg iedereen kan een omelet klaarmaken, maar Baldini verheft het bakken tot een kunst. De 20-jarige jongeman is eigenlijk heel toevallig met zijn bijzondere hobby gestart. "Op een dag zag ik spiegelei in de vorm van een yin en yang symbool. Dat zag er cool uit, dus ik wou een poging wagen om iets gelijkaardigs te maken", vertelt hij. "Tot mijn grote verrassing zag het resultaat er best oké uit."

Sindsdien is de Mexicaan niet meer te stoppen. In oktober heeft hij zelfs een Instagramaccount opgericht om zijn creaties te delen. Met succes, want ondertussen telt zijn pagina 'Eggshibit' al meer dan 12.400 volgers.

Knap huzarenstukje

Een ei bakken lijkt misschien gemakkelijk, maar het kokerellen mag niet onderschat worden, beweert Baldini. Per foto is hij zo'n twintig minuten tot een uur in de weer. "Als ik een idee heb, teken ik eerst een schets op papier. Pas dan ga ik echt aan de slag."

Na het zien van zijn tientallen foto's zijn wij niet alleen onder de indruk, maar ook een beetje bezorgd om zijn gezondheid en cholesterolgehalte. Maar de creatieveling stelt meteen gerust. "Al die eieren zijn veel te veel om alleen op te eten. Gelukkig helpt mijn vader daar een handje bij", lacht hij.