IN BEELD. Californië krijgt geen grip op bosbranden

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn duizenden mensen op de vlucht voor hevige bosbranden. Honderden huizen gingen al in vlammen op, zo hebben de autoriteiten de afgelopen nacht gemeld. De brandweer vecht met man en macht tegen de uitgeslagen bosbranden, maar krijgen ze niet onder controle. 
door
Belga
Leestijd 1 min.

In de county's Amador en Calavera strekken de vlammen zich uit over een gebied van meer dan 30.000 hectare. Zowat 4.000 brandweerlieden proberen met man en macht het vuur te bestrijden, maar konden niet verhinderen dat inmiddels al 86 woningen en 51 gebouwen in de as werden gelegd. Vier brandweerlieden raakten zelfs gewond. Ze werden met tweedegraads brandwonden in het ziekenhuis opgenomen, maar hun toestand is stabiel.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Omdat de brand wordt aangewakkerd door de hevige wind en de hoge temperaturen, is die moeilijk te blussen. Op dit moment worden zo'n 6400 gebouwen nog bedreigd door de vlammenzee.

Wat de preciese oorzaak is van het vuur is nog onduidelijk. Wel kampt het westen van de Verenigde Staten dit jaar met hevige droogte waardoor branden zich sneller kunnen verspreiden. Het risico bestaat dat de regio geconfronteerd wordt met de ergste bosbranden uit de geschiedenis.

Foto's: AFP / J. Edelson