Beautytrend: opvallende ogen

Beautytrend: opvallende ogen

Opvallende oogopslag

AFP / TREVOR COLLENS

Verleidelijke wimpers vormen de basis voor een aantrekkelijk oogopslag. Steeds meer beautymerken beseffen dat en breiden hun gamma uit met nepwimpers. Daarbij heb je uiteraard de keuze tussen opvallende, feestelijke exemplaren of de iets subtielere varianten die meer volume en meer lengte creëren.

M.A.C. 4 Lash & M.A.C. 43 Lash, 12,50 euro

Het laagjeseffect

Niet alleen je outfits, maar ook je ogen kun je extra in de verf zetten door te werken met verschillende lagen. Heb je een avondje stappen in het vooruitzicht, dan kan je bijvoorbeeld de klassieke smokey eyes in een nieuwe jasje steken door er glitteraccenten aan toe te voegen. Overdag kan je de look net verzachten door het zwart te vermengen met bruine oogschaduw voor een subtielere uitstraling die perfect kantoorproof is.

Dior, 5 kleuren Designer, 58,90 euro

Yves Saint Laurent, Beauty full metal shadow, 31,50 euro

Kleur bekennen

Foto AFP

Op de catwalks van de afgelopen Fashion Weeks werd er naar goede gewoonte volop geëxperimenteerd met kleur. Zo werd Gigi Hadid in New York gespot met felblauwe oogschaduw, maar ook elders paradeerden de modellen met felle azuur- of koningsblauwe make-up. Is blauw niet zo je kleur, probeer dan zeker felrood of kanariegeel. Ook die kleuren zullen hun opmars maken op straat. Nog niet helemaal overtuigd? Begin dat met een subtiel lijntje boven de wimperrand voor een klein kleuraccent.

Yves Rocher, Eyeshadow rood, geel en blauw, 6,95 euro

& Other Stories, Arcil Lapis Eye Pencil, 9 euro

Nude

AFP / M. MEDINA

Op het vlak van beauty is het dit jaar een beetje alles of niets. Ofwel pak je uit met schreeuwerige kleuren, ofwel ga je voor een op-en-top minimalistische look. Deze trend is dus perfect geschikt voor al wie 's ochtends niet te veel tijd voor de spiegel wil verliezen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een oogpaletje met neutrale kleuren. De lichtste schakering breng je aan over je gehele ooglid, terwijl je de donkerste kleuren gebruikt om je wimperranden lichtjes aan te zetten voor een open blik.

L'Oréal Paris, La palette nude rosé, 20,99 euro

Verrassende vormen

Foto AFP

Eyeliners die je midden op je ooglid aanbrengt, oogschaduw in abstracte vormen of een kunstwerk met oogpotlood… Op het vlak van oogmake-up zijn er heel weinig dingen die dit seizoen niét kunnen. Iedereen die van een experimentje houdt, kan zich de komende maanden dus zonder enige schroom uitleven.

Maybelline lasting drama gel liner, 8,74 euro

Door Mare Hotterbeekx