Batubinsika wil met Antwerp "bevestigen" tegen AZ

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dankzij het eerste doelpunt in de profcarrière van Dylan Batubinsika keerde Antwerp vorige week terug uit Enschede met een 1-1 gelijkspel tegen AZ op zak, een meer dan degelijk resultaat in Europa. In de terugwedstrijd van die Play-offronde wil The Great Old morgen de poorten van de groepsfase openbeuken. Een scoreloos gelijkspel is door het doelpunt op verplaatsing dan al voldoende. "Het was een droom om te scoren en ik hoop dat natuurlijk nog eens over te doen", vertelde Batubinsika woensdag in het Koning Boudewijnstadion. "Al is het inderdaad niet noodzakelijk dat we scoren, het komt er op de eerste plaats op aan de nul te houden. Die 1-1 was een goed resultaat en dat willen we nu bevestigen. We moeten opletten voor de individuele kwaliteiten van de tegenstander, AZ heeft jonge en vinnige spitsen."

Door zijn uitsluiting in de heenwedstrijd is Aurélio Buta geschorst, waardoor er opnieuw geschoven zal moeten worden in de verdediging. Abdoulaye Seck is er na zijn schorsing in de vorige wedstrijd wel opnieuw bij, van Dino Arslanagic is het nog niet duidelijk of hij na zijn kwetsuur klaar is voor een basisplaats. Wie het ook wordt, vast staat dat Batubinsika centraal achterin weer een nieuwe partner krijgt. "Wie er ook staat, dat verandert niets. We hebben nu eenmaal onze eigen manier van spelen."

Voor de terugwedstrijd zal er opnieuw een Antwerpse volksverhuis richting de hoofdstad plaatsvinden. Er worden immers zo'n 22.000 toeschouwers verwacht. "We beginnen ons hier al thuis te voelen", lachte de verdediger. "We trainden hier al vier keer en nu spelen we onze tweede wedstrijd."

Op de linksachter krijgt Batubinsika zoals altijd Simen Jukleröd naast zich. "Dit zal ongeveer dezelfde wedstrijd worden", blikte de Noor al vooruit. "Als we geen tegendoelpunt slikken, gaan we sowieso door. Die eerste treffer in de wedstrijd kan dus cruciaal worden. Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar we weten wel waaraan we ons kunnen verwachten."

Op zijn linkerflank zal Jukleröd opnieuw de vinnige Calvin Stengs tegenkomen. "In België is ongeveer elke winger sterk, maar Stengs is waarschijnlijk wel hun beste speler. Ik zal dus top moeten zijn en dat was ik dit seizoen nog niet helemaal - ik heb mijn beste niveau nog niet kunnen tonen. De moeilijkste wedstrijd speelde ik echter niet tegen AZ, dat was die terugmatch in Plzen."

bron: Belga