Barça dankt de voetbalgoden en schakelt Paris Saint-Germain uit

Barcelona heeft een mirakel verricht. In een knotsgekke wedstrijd scoorde het in de allerlaatste seconden de beslissende 6-1. Messi en co gaan naar kwartfinales van de Champions League.
Xavier

Een mission impossible, dat was de opdracht die Barcelona thuis te vervullen had. In Parijs hadden de blaugrana een 4-0-pandoering om hun oren gekregen. Nog nooit had een ploeg in de Champions League zo'n grote achterstand nog kunnen ombuigen.

Maar Messi, Neymar en Suarez bewezen al meermaals schijnbaar tot mirakels in staat te zijn en al vanaf het eerste fluitsignaal zat er vuur in de thuisploeg. Een attente Suarez was al na drie minuten sneller op de bal dan de Parijse doelman en kopte de openingstreffer binnen. Camp Nou ontplofte en zag Barça verder doorstomen.

De bezoekers werden bij momenten met tienen tegen hun eigen penaltygebied gedrukt. Het tweede doelpunt bleef in de lucht hangen en vlak voor rust was het zover. Een tot dan toe bleke Iniesta zette de bal met een fantasietje voor en het leer verdween via het been van Kurzawa in het Parijse doel. Een owngoal maakte er 2-0 van, typerend voor de zwakke eerste helft van Paris Saint-Germain.

Die o zo belangrijke goal

De tweede helft begon aan een razend tempo, met Meunier in een hoofdrol. Eerst veroorzaakte onze landgenoot een penaltyfout op Neymar, die door Messi feilloos werd omgezet voor 3-0. Twee minuten later zette hij zelf zijn bewaker in de wind en knalde Cavani zijn voorzet tegen de paal.

De bezoekers leken wakker te schieten. Voor het eerst verschenen er aanvallers rond het Spaanse doel, en mét resultaat. Cavani kreeg te veel ruimte en joeg de 3-1 tegen de netten. Een levensbelangrijk doelpunt, want het verplichtte Barça om nog drie keer te scoren.

In een dol einde schilderde Neymar een vrije trap in de bovenhoek voor 4-1 en scoorde hij kort daarna een penalty. Paris Saint-Germain bibberde en in de allerlaatste seconden zorgde Sergi Roberto voor de verlossing. 6-1 en Barça naar de volgende ronde.

In de andere partij rekende Borussia Dortmund makkelijk af met Benfica Lissabon. Het 1-0-verlies uit de heenwedstrijd werd in Duitsland rechtgezet met droge 4-0-cijfers.