Balpen voor kampeerders maakt vuur, vangt vis en zendt noodsignalen uit

Balpen voor kampeerders maakt vuur, vangt vis en zendt noodsignalen uit

Voor de kampeerder die zijn rugzak niet te zwaar wil maken en zich toch nog veilig wil voelen, werd een nieuw multifunctioneel gadget ontworpen. Het gaat over een balpen die noodsignalen kan afvuren, vis kan vangen en vuur kan maken. Nolan Brundige, een gezondheidswerker uit California, kwam op het idee toen hij na een zesdaagse trip met zijn vrouw besefte dat hij te veel verschillende gereedschappen meezeulde en daardoor te veel plaats verspilde. De pen werd tot Endure Survival Pen gedoopt.

Aan het ene uiteinde van de balpen hangt een opgerold touw van ongeveer een meter, dat dienst kan doen als vislijn of zelfs als hinderlaag voor andere dieren. Het andere uiteinde is verwijderdbaar en creëert zo de mogelijkheid om een noodpeil te installeren indien er gevaar dreigt. In het binnenste van de balpen tot slot, bevindt zich een metalen staaf die vonken tot stand kan brengen.

Brundige heeft een campagne gestart via Kickstarter, een van 's werelds grootste financieringsplatformen. Hij hoopt 25000 dollar te kunnen verzamelen. Eens dat doel bereikt is en de productie van start kan gaan, zal de pen ongeveer 100 dollar - of ongeveer 94 euro - kosten. Voorstanders hebben nog veertien dagen de tijd om hun steun te betuigen.