BAH. Zo vuil zijn je 'schone' handdoeken echt en zo was je ze grondig

BAH. Zo vuil zijn je 'schone' handdoeken echt en zo was je ze grondig

En je vraagt je af waarom, want je wast je handdoeken iedere paar dagen, mét wasmiddel én wasverzachter. Vervolgens doe je ze ook nog eens in de droogtrommel, dus het is een waar raadsel waarom ze onfris ruiken en niet zijdezacht aanvullen.

Restjes

Wel, dat mysterie zou zomaar eens verklaard kunnen worden door de restjes wasmiddel en wasverzachter die achterblijven in je handdoeken. En die restjes zijn dan weer een broeihaard voor bacteriën, wat de geur niet ten goede komt. Als je wil groezelige handdoeken wil vermijden, bestaat er gelukkig een handig trucje om alle restjes te vermijden. Doe je dat iedere drie maanden, dan kan je bij je thuis genieten van hotelwaardig badlinnen.

Zo ga je te werk

  1. Doe je handdoeken in bad en laat het vollopen met warm water.
  2. Voeg vervolgens Borax (ook wel gekend als Natriumtetraboraat) of een substituut toe aan het water - voor de hoeveelheden volg je de verpakking.
  3. Vul aan met een kopje sodakristallen.
  4. Gebruik een stok of de steel van een bezem om het geheel grondig te mengen. Je handen gebruiken is geen goed idee, het zijn en blijven chemicaliën.
  5. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
  6. Eens het water is afgekoeld, zal je zien dat het grijs kleurt van de opgehoopte vuilresten. Wring de handdoeken nu uit (gebruik een paar handschoenen) en was ze vervolgens in de wasmachine. Gebruik liever geen wasverzachter, maar probeer eens om in plaats daarvan azijn toe te voegen voor een zacht resultaat.