Bafta-winnaar DiCaprio kust 81-jarige actrice

Tijdens de uitreiking van de Bafta's, de Britse filmprijzen, heeft Leonardo DiCaprio een smakkerd gegeven aan de 81-jarige actrice Maggie Smith voor de zwevende 'kisscam'. De Amerikaanse acteur mocht ook zijn eerste Bafta naar huis nemen voor 'The Revenant'.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Presentator Stephen Fry had het idee om bij de uitreiking van de Awards de zogenaamde 'kisscam', een Amerikaanse traditie bij sportevenementen, over te nemen. De 81-jarige actrice Maggie Smith ('Downtown Abbey', 'Harry Potter') werd tot haar verrassing uitgeroepen tot zoenspartner van de 41-jarige Leonardo DiCaprio. Julianne Moore en Bryan Cranston faketen een tongzoen, maar Rebel Wilson en Eddie Izzard gingen echt all the way. Michael Fassbender en Alicia Vikander, die hun romance ontkennen, hielden de lippen stijf op elkaar.

Naast een Golden Globe heeft DiCaprio nu ook een eerste Bafta op zak voor zijn rol in 'The revenant'. De film won de prijzen voor beste acteur, beste film, beste regisseur, beste geluid en beste cinematografie. "Ik ben nederig en vereerd", reageerde DiCaprio. "Ik werd als acteur beïnvloed door zoveel Britse acteurs, maar ik wil er één speciaal bedanken: Tom Hardy, die mijn partner was in dit proces. Ik wil je bedanken voor je trouw als collega en vriend." Het is nu afwachten of hij ook voor het eerst een Oscar in de wacht zal slepen.