Baby is zwaar ondervoed door vegan levensstijl

Baby is zwaar ondervoed door vegan levensstijl

Toen het meisje vorig jaar bij haar ouders werd weggehaald, bleek dat zij geen tanden had. Daarnaast had ze blauwe lippen, een lage bloedspiegel, nauwelijks spieren en koude handen en voeten.

Volgens de rechter was het voedsel dat het kind kreeg 'volkomen ongeschikt'. Ze was zwaar ondervoed en veel te licht en te klein voor haar leeftijd.

Niet spelen

Het meisje werd weggehaald bij haar ouders en ondergebracht bij een vrouw. Zij constateerde dat er meerdere dingen mis waren met de ontwikkeling van het kind. "Ze kon niet rechtop zitten, ze kon niet spreken, ze kon niet zelf eten, ze kon niet met speelgoed spelen, ze kon niet omrollen", zegt de vrouw in haar getuigenverklaring.

"Het is de verantwoordelijkheid van iedere ouder om ervoor te zorgen dat het dieet dat zij kinderen aanbieden evenwichtig is en genoeg essentiële voedingsstoffen bevat voor een optimale groei", zei de rechter in haar uitspraak.

De ouders, die nog twee andere kinderen hebben, hebben schuld bekend. Hun andere kinderen hebben geen aantoonbare fysieke problemen aan hun opvoeding overhouden. Voor zover bekend zijn zij gezond.