Baby geboren met 15 vingers en 16 tenen

In China is een baby ter wereld gekomen met een heel bijzondere afwijking. De zuigeling heeft maar liefst 15 vingers en 16 tenen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het drie maanden oude jongetje kreeg de naam Hong Hong en lijdt aan een extreme vorm van Polydactylie. Hierbij worden mensen geboren met meer dan tien vingers of tenen.

De vader van de koter, Zou Chenglin, vertelt aan News.com.au dat zijn vrouw dezelfde aandoening heeft. "Zij heeft een extra vinger en een extra teen aan elke hand en voet, dus we maakten ons al zorgen dat ons kind de afwijking zou erven." Om dit te vermijden bezochten de ouders drie ziekenhuizen. Ondanks dat er niets te zien was op de scans, is de baby toch geboren met 15 vingers en 16 tenen.

Het arbeidersgezin wil het jongetje nu laten opereren, maar omdat ze zelf de financiële middelen niet hebben, doen ze een beroep op lokale liefdadigheidsorganisaties en wereldwijde goedhartige zielen. In totaal hopen ze 500.000 Yuan, of 67.000 euro, bijeen te scharrelen, zodat ze de ingreep kunnen betalen.

#China: This 3-month-old baby in #Hunan province has got 31 fingers & toes. https://t.co/83Nxi2X1mq #1ab #Yongzhou pic.twitter.com/TIBuEY9Dt8

— Alcuin Bramerton (@AlcuinBramerton) 3 mei 2016

Foto EPA / A. Mukherjee