Baasje van katje Lee wil Miss Exclusive worden: "Wedstrijd staat in teken van de natuur"

Baasje van katje Lee wil Miss Exclusive worden: "Wedstrijd staat in teken van de natuur"

Selena Ali, bekend als het baasje van katje Lee, doet een gooi naar het kroontje van Miss Exclusive. Ze hoopt daarna door te stoten tot Miss Earth. Met haar deelname wil de 23-jarige aandacht vragen voor het klimaat.

Na een mislukte poging tijdens Miss België vorig jaar, hoopt ze nu het 'meest exclusieve meisje' van België te worden. De 23-jarige Ali, die onlangs een lingeriezaak in Kapellen heeft overgenomen, toont ambitie. Naar eigen zeggen wil ze de beroemdheid gebruiken omdat ze aandacht wil vragen voor het milieu én voor de rechten van dieren.

Zelf afval opruimen

"In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, draait het bij Miss Exclusive niet zozeer om uiterlijke schoonheid. De wedstrijd staat in het teken van de natuur", aldus de Stabroekse in Dag Allemaal. "Voor de finale moeten we bijvoorbeeld een project uitwerken dat onze aarde beter maakt. En wat me vooral aanspreekt: de winnares mag ons land dit najaar vertegenwoordigen tijdens de Miss Earth-­verkiezing op de Filipijnen."

"Ik ben me heel bewust van de milieuproblematiek. Ga ik wandelen, dan neem ik een plastic zak mee om alle afval onderweg op te ruimen. En ik werk ook al heel lang in een dierenopvang", vervolgt ze.

Influencer

Het baasje van de meest bekende kat van het land hoopt dankzij haar deelname een influencer te worden. Momenteel telt ze al zo'n 8.000 volgers op Instagram, vooral door de hetze rond katje Lee. "Als ik Miss Earth zou worden, dan wil ik alle scholen afgaan om jongeren toe te spreken, want zij bepalen de toekomst van onze aarde", vertelt Selena nog. "En ik wil grote bedrijven motiveren om hun productieprocessen milieuvriendelijker te maken door bijvoorbeeld geen plastic meer te gebruiken."