Baasje is na drie jaar herenigd met hond dankzij... bierblikje

Baasje is na drie jaar herenigd met hond dankzij... bierblikje

De Amerikaanse raakte haar hond Hazel kwijt toen die buiten aan de leiband zat. Niet lang daarna verhuisde ze van Iowa naar Minnesota. Door die afstand van 400 kilometer had Monica alle hoop opgegeven om haar viervoeter ooit nog terug te zien.

Bierbrouwerij

Eind januari zag Monica op Facebook foto's van honden op bierblikjes, zo schrijft lokale zender KSTP. En daar zag ze een bekende kop van een bruine terriër mix. "'Die lijkt op mijn hond', dacht ik. Sterker nog: ik denk dat het mijn hond is!”, aldus de opgeluchte Monica. De foto was afkomstig van een ludieke actie van een bierbrouwerij in Florida. Die hoopte met de foto's van adoptiehonden meer aandacht te krijgen en geld op te halen voor asielcentra.

Reünie

Het baasje nam contact op met het asiel in Florida, waar logischerwijs werd gevraagd om bewijs dat Day Day Mathis' Hazel was. De gegevens op de gechipte hond en foto's van het beestje als puppy waren voldoende. Na een kleine week liet het asiel weten dat de Amerikaanse haar hond weer mocht adopteren. "Ik stond versteld, moest huilen. Ik was een emotioneel wrak."

Hoe het gechipte dier in Florida kon belanden, is een raadsel. De gegevens op de chip waren verouderd en dus kon er geen contact opgenomen worden met het baasje. De hond reist binnenkort naar Minnesota zodat ze na drie jaar weer herenigd zijn.

Bron: Metro Nederland