Baasje laat twee katten 300.000 dollar na

Baasje laat twee katten 300.000 dollar na

Ellen Frey-Wouter hield van haar huisdieren Troy en Tiger. De 88-jarige schrijfster uit Brooklyn verwende de dieren al toen ze nog leefde en wilde ze er ook na haar dood zeker van zijn dat ze het goed hadden. Daarom wees ze in haar erfenis de twee pluisbollen 300.000 dollar toe.

Het geld zal terechtkomen in een fonds, meldt ABC 7. Twee voormalige verplegers van de overleden van de vrouw zullen verantwoordelijk zijn voor de dieren. Ze zullen de kosten voor het voedsel en de verzorging van de katten bij het fonds kunnen inbrengen.

Een hond met 12 miljoen op de rekening

De 300.000 dollar is maar een klein deel van het fortuin van Ellen Frey-Wouter. Ze had meer dan 3 miljoen dollar op haar bankrekening staan en bezat ook een groot huis in een exclusieve buurt van Brooklyn.

Het is ook niet de eerste keer dat een huisdier gezegend wordt met een aanzienlijke erfenis. In 2007 deed de 'Queen of Mean' Leona Helmsley het de schrijfster al eens voor. Zij liet haar hond Trouble een vermogen van 12 miljoen dollar, of ruim 10 miljoen euro, na.