Baas bedankt secretaresse met 75 miljoen euro

Baas bedankt secretaresse met 75 miljoen euro

Capriotti begon zijn bedrijf in de jaren 50 met de Amerikaan Nelson Rockefeller, de kleinzoon van John Rockefeller. Inmiddels is Capriotti's supermarkt Esselunga de derde grootste van Italië. Het hele imperium van de magnaat is ruim twee miljard dollar waard, wat hem een van de rijkste mannen van Italië maakte.

Terwijl de secretaresse ongetwijfeld door het dolle heen is, valt de gulheid ten aanzien van zijn voormalige rechterhand niet in goede aarde bij de familie van Capriotti. Die krijgt immers veel minder. Zo mogen de vijf kleinkinderen op datzelfde bedrag van 75 miljoen euro rekenen, maar zij moeten het wel onderling verdelen.

Verder erven de huidige vrouw van Capriotti en zijn drie kinderen elk een deel van de aandelen in onder meer de moedermaatschappij van het concern. Ook krijgen ze al het vastgoed en de kunstcollectie.

Intussen heeft Germana Chiodi in Italiaanse media te kennen gegeven dat zij de financiële steun zal voortzetten die haar werkgever de afgelopen jaren aan goede doelen gaf. Ook zegt de vrouw dat ze, indien de kinderen en kleinkinderen van Capriotti dat willen, haar functie binnen het bedrijf wil aanhouden.