Avengers: Age of Ultron moet alle records verpulveren

Avengers: Age of Ultron moet alle records verpulveren

Er wordt verwacht dat het publiek massaal naar Avengers: Age of Ultron gaat kijken dit weekend in wat moet resulteren in een blockbusterdebuut dat maar weinig gelijken kent.

AMC rapporteert dat tientallen bioscopen in de Verenigde Staten zijn uitverkocht en dat de ticketverkoop op sites als Movietickets.com vier keer sneller gaat dan bij de eerste film over de Avengers. Het is dus niet verrassend dat Disney, het moederbedrijf van Marvel en distributeur van de film, verwacht dat het filmdebuut rond de 200 miljoen dollar zal opleveren.

Als alles dus naar verwachting verloopt, dan zal Avengers: Age of Ultron pas de tweede film in de geschiedenis zijn die 200 miljoen dollar oplevert in zijn debuutweekend. Maar dat is niet het enige record dat de Hulk, Captain America, Iron Man en de rest van de gekostumeerde groep willen breken. De eerste film bracht namelijk 207,4 miljoen dollar op tijdens zijn debuut en het lijkt waarschijnlijk dat ook dat record verbeterd zal worden.

Om de hype nog groter te maken bij het publiek organiseren verschillende bioscopen Marvel filmmarathons.

Wereldwijd is de film al enorm succesvol. Afgelopen weekend bracht de film in 44 landen 201 miljoen dollar op. Dat bedrag werd 44% sneller behaald dan bij de eerste Avengers-film ondanks het feit dat in bepaalde delen van Europa en Rusland de wisselkoersen deprimerend zijn.

Avengers: Age of Ultron kwam in België op 22 april uit in de bioscoop.