Auwch! Russisch kampioenschap billenklets is niet voor doetjes

Auwch! Russisch kampioenschap billenklets is niet voor doetjes

 Na de populaire wedstrijden waarbij mannen elkaar zo hard mogelijk in het gezicht moeten slaan, hebben ook de vrouwen een eigen discipline ontwikkeld: billenklets geven. Twee dames gaan in duel en moeten elkaar zo hard mogelijk slaan op het achterwerk.

Op het kampioenschap 'billenklets geven' vind je niets anders terug dan getrainde vrouwen met staalharde derrières. In Rusland vechten dames onderling uit wie het langste klappen op haar achterste kan weerstaan. Om de beurt slaan twee vrouwen elkaar op het zitvlak tot een van beide haar evenwicht verliest en een stap naar voren moet zetten. Veel deelneemsters zijn fitte modellen die veel tijd steken in het versterken van hun bips. Zo deed winnares Anastasia Zolotaya talloze squats om haar strakke billen te verstevigen.

(Lees verder onder de video.)

https://youtu.be/ajdV6_0s_M8

'Dumpling'

De competitie is een minder brutale variant van het 'Male Slapping'-kampioenschap. Daarbij staat er niets dan een witte tafel tussen twee mannen die elkaar in het gezicht moeten slaan met de vlakke, blote hand. Vuisten zijn uit den boze. In tegenstelling tot de vrouwenwedstrijd, wordt het pleit beslecht wanneer een van de twee kandidaten opgeeft. De beresterke Vasily Kamotsky mocht zich tot winnaar kronen van het eerste nationale kampioenschap dat drie maanden geleden plaatsvond in Siberië. 'Dumpling', Kamotsky's bijnaam, had vaak niet meer dan een of twee klappen nodig om zijn tegenstander uit te schakelen. De Rus won de prijzenpot van 30.000 roebels (409 euro) en werd een beroemdheid op sociale media.

(lees verder onder de video.)

Meanwhile in Russia...the 'male slapping championships' took place in Krasnoyarsk. The winner, Vasiliy Kamotskiy (left) took home 30,000 rubles (£350) ???pic.twitter.com/aXQkMkmbd6

— Danny Armstrong (@DannyWArmstrong) March 19, 2019

Logan Paul

YouTube-ster Logan Paul vond Kamotsky's prestatie zo indrukwekkend dat hij aanvankelijk zelf zijn kans wilde wagen tegen de 'Dumpling'. Niettemin trok de Amerikaan zich op het allerlaatste moment terug van de wedstrijd die gepland was op 25 mei. De reden daarvoor? Tijdens een trainingssessie had de 24-jarige vlogger een tegenstander buiten bewustzijn geslagen. "Na het voorval van vandaag besef ik dat ik niet langer wil meedoen aan een evenement waarbij deelnemers gewond kunnen raken", verklaarde Paul toen in een statement. "Ik heb zeer veel respect voor de sport en de atleten, maar ik denk dat mijn beslissing het welzijn van alle deelnemers zal vrijwaren." Over geloof in eigen kunnen gesproken.