Autosalon van Brussel van start

Autosalon van Brussel van start

De 96ste editie van het autosalon van Brussel is vanochtend van start gegaan voor de pers en zal morgen, een dag voorbehouden aan B2B en professionals, officieel ingehuldigd worden door koning Filip. Deze editie gaat het - zoals traditioneel in de pare jaren - om een "groot" autosalon. Tijdens het vorige gelijkaardige salon in 2016 werden ruim 555.000 bezoekers geteld in Brussels Expo. Organisator Febiac mikt ook nu op meer dan een half miljoen bezoekers. Het salon kan 5 wereldpremières, 13 Europese en 35 Belgische premières presenteren. Tijdens het salon, dat voor het grote publiek geopend is van vrijdag 12 januari tot zondag 21 januari 2018, wordt voor het eerst een volledig paleis van Brussels Expo gewijd aan oplossingen van micromobiliteit en gedeelde mobiliteit. De thematentoonstelling, die #WeAreMobility gedoopt werd, zal voor het grote publiek toegankelijk zijn tijdens de laatste vier dagen van het salon. Een andere nieuwigheid is een tentoonstelling over automobiele kunst en juwelen.

De exposanten van gemotoriseerde tweewielers winnen deze editie aan oppervlakte, aangezien ze verhuizen naar de centraal gelegen Paleizen 8 en 9. De auto's nemen Paleizen 1, 3, 4, 5, 6, 7, 11 en 12 in beslag. Febiac benadrukt dat die acht paleizen meer dan noodzakelijk zijn, "omdat alle belangrijke merken op de Belgische markt present tekenen".

Het autosalon is geopend van 11u tot 19u op weekdagen en van 10u tot 19u tijdens weekenddagen. Op vrijdag 12, maandag 15 en vrijdag 19 januari zijn er nocturnes tot 22u.

bron: Belga