Automobilist ontsnapt aan de dood als plank door voorruit vliegt (video)

Automobilist ontsnapt aan de dood als plank door voorruit vliegt (video)

De 47-jarige Spillett was op 11 juni op weg naar een sollicitatie in Hull toen het voorval plaatsvond. Hij reed op de A15 nabij Barton-upon-Humber, in het oosten van Engeland. Op het linkerrijvak voor hem reed een bestelwagen, die een houten plank vervoerde op zijn dak. Op dashcambeelden is te zien hoe de plank loskomt en met een rotvaart recht op Spillett afstevent. Gelukkig raakte het gevaarte de hoek van de voorruit aan de onbezette passagierszijde.

"Nog acht levens over"

Spillett kwam ervan af met een gebroken arm. Hij moest zijn andere arm gebruiken om zijn stuur te bedienen en de wagen veilig aan de kant te kunnen zetten. "Ik heb veel geluk gehad", reageerde de man in de Britse pers. "Ik had dood kunnen zijn. Toen ik achteraf de beelden zag was ik geschokt. Als de plank een beetje lager had gevlogen, kon ik er geweest zijn. Ik heb nu nog acht levens over."

De politie is nu op zoek naar de chauffeur van de witte bestelwagen. "Ik weet niet of die zich bewust is van het voorval", aldus Spillett. "De bestelwagen reed in ieder geval gewoon door. Dankzij de dashcambeelden ken ik wel zijn nummerplaat."