Autoloze zondag op 18 september in het Brussels gewest

Autoloze zondag op 18 september in het Brussels gewest

Op zondag 18 september 2016 is het opnieuw autoloze zondag en is het hele Brusselse gewest van 09.00 uur tot 19.30 uur autovrij. Fietsers, wandelaars, skaters, steppers en andere actieve weggebruikers nemen dan de 160 km2 van het gewest voor een dag over. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet hoopt dat veel mensen zullen profiteren van de autovrije Brusselse straten. "Het is het ideale moment om de straten te heroveren en te ontdekken hoe snel je op de fiets van de ene kant naar de andere kant van de stad geraakt", stelt Smet in een persbericht.

De autoloze zondag kadert in de Week van de Mobiliteit die loopt van 16 tot en met 22 september. De mensen die tijdens de autoloze zondag naar Brussel komen, mogen ook weer rekenen op heel wat activiteiten in de hoofdstad.

Enkel taxi's, de hulp- en ordediensten en bestuurders die een doorgangsbewijs hebben bekomen, mogen op zondag 18 september in Brussel de baan op. De snelheid is daarbij beperkt tot 30 kilometer per uur.

Alleen personen met een welbepaalde en voldoende gemotiveerde reden kunnen een doorgangsbewijs aanvragen. Wie in Brussel woont, doet dit bij het gemeentebestuur van zijn woonplaats. Mensen van buiten het gewest richten zich tot de gemeente van de plaats van bestemming. Doorgangsbewijzen moeten vóór 14 september aangevraagd worden. Het aantal dat wordt toegekend, is beperkt.

bron: Belga