Autodief gearresteerd omdat hij niet kan schakelen

Autodief gearresteerd omdat hij niet kan schakelen

Hoewel de versnellingspook in Europa doodgewoon is, schakelen de meeste Amerikaanse auto's automatisch. Handmatig moeten schakelen werd echter de ondergang voor een jonge autodief.

Volgens News 5 was was de 18-jarige crimineel net vrijgelaten op borgtocht. Enkele dagen later was hij al hervallen in zijn oude gewoontes. Zo hield hij een vrouw onder schot en ging hij aan de haal met haar Jeep Cherokee.

Een uur later had de dief zijn zinnen al gezet op een andere wagen. Hij dwong een man in een Ford Mustang om uit te stappen. De misdadiger stond echter voor een verrassing toen hij instapte. De bolide had een handmatige versnellingsbak, iets waarmee hij niet vertrouwd was. Hoewel hij instructies eiste van de bestuurder, slaagde de crimineel er niet in om te vertrekken.

De tiener stal dan maar de telefoon van de automobilist en ging ervandoor met de benenwagen. Dankzij die telefoon kon de politie de autodief opsporen en hem samen met zijn minderjarige handlanger arresteren. De man moet maandag voor het gerecht verschijnen.