Auto in brand gestoken aan moskee in Australische Perth

Aan een moskee in de Perth, de hoofdstad van de Australische deelstaat West-Australië, is dinsdagavond een auto in brand gestoken, terwijl honderden gelovigen binnen een gebedsdienst bijwoonden. Dat heeft de politie woensdag meegedeeld.

Niemand raakte gewond bij de explosie aan de Thornlie Mosque, waar op de muren ook anti-islamuitspraken werden aangetroffen.

Volgens de politie van West-Australië was de autobrand aangestoken, en werden door de explosie die daarop volgde nog drie andere auto's beschadigd. Het onderzoek naar de gebeurtenissen wordt snel opgestart, zo gaf de politie nog mee.

"De gemeenschap van Perth werd vanavond door de haat bezocht", schreef na afloop Yahya AdelIbrahim, een leraar van het Islamitische college van de moskee, op Facebook. "Dit is zonder twijfel een criminele daad van haat, maar het is de daad van één persoon of groep en niet van een groter geheel", zei hij nog.

"Ik voel me ziek dat jullie aanvallen als deze moeten meemaken. De waarheid is dat dit een aanval op ons allemaal is", zo zei lokale parlementariër Chris Tallentine bij een bezoek aan de moskee.

bron: Belga