Australische vandalen laten krokodillen los in school

Een school in de Australische deelstaat Noordelijk Territorium was dit weekend het slachtoffer van een erg bizarre daad van vandalisme. Vier mannen sloegen een raam aan diggelen en lieten vervolgens drie zoutwaterkrokodillen achter in de school.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Wat de bedoeling van hun misdaad juist was, is een mysterie voor de politie. De agenten bekommerden zich in de eerste plaats om de gezondheid van de krokodillen. Hun bekken waren dichtgeplakt met plakband en het was duidelijk dat de dieren al lange tijd geen water of voedsel meer hadden gekregen.

Agenten denken dat de dieren van een nabije krokodillenboerderij komen. Maar zelfs als de politie hun plaats van oorsprong kan terugvinden, is het weinig waarschijnlijk dat het verhaal een goede afloop kent voor de reptielen. "Als je naar hun toestand kijkt, is het aannemelijk dat de dieren gedood moeten worden", aldus parkwachter Luke McLaren bij ABC Radio.

Zoutwaterkrokodillen zijn een beschermde diersoort in het Noordelijk Territorium. Wie de wilde dieren in gevaar breng, kan een boete tot 77.000 Australische dollar (52.000 euro) en maximaal vijf jaar cel krijgen. Als de vandalen gevat worden, hangt hen dus nog een stevige straf boven het hoofd.

Foto Wikimedia Commons / Crisco 1492