Australische presentatrice die blooper beging wordt niet ontslagen

Australische presentatrice die blooper beging wordt niet ontslagen

Na een serie bloopers wordt de freelancer Natasha Exelby op het matje geroepen, maar haar baan verliezen als nieuwsanker zal niet gebeuren. "Live televisie is een veeleisende kunst en uitschuivers gebeuren, onze presentatoren zijn mensen, geen robots", zegt Gaven Morris, nieuwsdirecteur van ABC.

 

Morris betreurt het feit dat er zoveel aandacht naar het incident is gegaan. Sommige mensen vonden het filmpje simpelweg grappig en wensten haar terug op de Australische tv-schermen te zien. Er ging ook een petitie rond, die al meer dan 3.000 handtekeningen heeft verzameld.

Thank U all for ur generous support. Not my finest hour. Myself and my mesmerising pen honourably salute you!

— Natasha Exelby (@NatashaExelby) April 10, 2017

It's live TV. This is just ridiculous.https://t.co/xy6dp7nKwi

— Bill Shorten (@billshortenmp) April 10, 2017

Andere presentatoren en journalisten steunen Exelby door hun eigen ongemakkelijke uitschuivers op het werk te delen met de hashtag #putyourbloopersout. Zo toont deze presentator hoe hij in slaap viel terwijl hij live was.

Nothing wrong with a bit of day dreaming at work @NatashaExelby . I fell asleep while on air. #putyourbloopersout pic.twitter.com/10CE3Cqkph

— Grant Denyer (@grantdenyer) April 10, 2017

Het was niet de eerste keer dat de nieuwslezeres een blunder beging. Enkele jaren geleden had ze de slappe lach toen ze verslag uitbracht over serieuze onderwerpen.