Australische minister geeft zichzelf aan voor gsm-gebruik in de wagen

Australische minister geeft zichzelf aan voor gsm-gebruik in de wagen

Troy Grant (foto, links) stond vast in het verkeer, wanneer hij merkte dat de wagen voor hem een schaap aan het vervoeren was in de kofferbak. De Politieminister vond dat opmerkelijk en deelde dus een fotootje van het tafereel op Twitter.

Heading home on the Newell stopped at upgrade works and then saw this. A ewe in the back out on a Saturday drive! pic.twitter.com/MBjHvFNaxr

— Troy Grant (@troygrant) 18 maart 2017

Alleen heeft hij zo een wet overtreden. BBC News bericht dat het in New South Wales verboden is om een mobiele telefoon te gebruiken achter het stuur, zelfs wanneer de auto stilstaat. Iemand wees de politicus erop dat wat hij deed niet legaal was. Voor de minister zat er niets anders op dan zichzelf aan te geven en een boete van 325 dollar (235 euro) op te hoesten.

"Laat dit een reminder zijn", verklaarde Grant nadien. "Nadien staat boven de wet, zelfs de Politieminister niet. Ik wist niet dat ik de wet overtrad, dus dit is een geweldige les voor mij. Hopelijk leert de maatschappij zo ook iets bij", besloot de minister.